Tort aniversar

de pana_luminita in Torturi, 10 Mai 2010 | 7681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 oua
  • 8 ling de ulei
  • 250gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 3 ling cacao
  • crema 1:
  • 250 ml lapte
  • 3 ling amindon
  • 3 ling cacao
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • zahar pudra 5 ling
  • margarina
  • crema 2:
  • 250 gr mascapone
  • smantana pt frisca
  • 2 oua
  • 3 lig zahar pudra
  • lapte 150 ml
  • intaritor pt frisca
  • sirop ciocolata
  • sirop:
  • 150 ml apa
  • 5 ling zahar
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

blat:

Separam galbenusurile de albus ,

galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si se incorporeaza si cele 8 ling de ulei iar apoi adaugam cele 3 ling de cacao.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul . Peste albusurile spuma adaugam compozitia din galbenusuri si omogenizam, la final adaugam in ploaie faina .

Tapetam cu hartie de copt tava , adaugam compozitia, si bagam la cuptor pentru 35 min.

crema 1:

Intr-un castron adaugam treptat si omogenizam : cele 2 oua , amidonul , cacaoa, esenta de rom si zaharul , apoi adaugam laptele ,

dupa ce am omogenizat bine ingredientele , punem  compozitia intr-un vas de inox la foc mic amestecand continuu pana obtinem o crema la fel de consitenta ca o budinca,

dupa ce s-a racit crema incorporam si margarina. Crema se da la frigider 1 h

 

crema 2:

Separam galbenusul si albusul de la cele 2 oua ,

galbenusurile sunt mixate impreuna cu mascapone ,

albusurile sunt batute spuma impreuna cu zaharul .

Amestecam crema de mascapone cu albusurile batute spuma si apoi adaugam frisca (obtinuta din  smantana , lapte , intaritor de frisca) . Crema obtinuta se da la frigider 1h

sirop:

Fierbem apa impreuna cu zaharul , iar la final adaugam esenta de rom

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Teo 1

12.05.2010, 00:21

are un ingredient care imi place , de asta vreau sa incerc !

pana_luminita 1

12.05.2010, 10:45

mare , mare......... dar surioara mea a cerut si acasa pentru restul familiei si nu prea a fost indeajuns pentru toti

AURY28 1

17.07.2010, 15:15

SUPER TORTUL SPER CA DATA VIITOARE SA NE ADUCI SI NOUA O BUCATICA.PUPICI

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ananas si crema mascarpone